Πετρέλαιο

 

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ:

Το πετρέλαιο, ή αλλιώς μαύρος χρυσός, προέρχεται από τις λέξεις «πέτρα» και «έλαιο» , δηλαδή «λάδι της πέτρας». Όπως προκύπτει από την ονομασία του, το πετρέλαιο είναι ένα παχύρρευστο μαύρο ή σκούρο πρασινωπό υγρό πέτρωμα. Το προϊόν αυτό, αργό ή ακατέργαστο πετρέλαιο, αποτελείται από ένα μείγμα υδρογονανθράκων, οι οποίοι διαχωρίζονται σε ακόρεστους υδρογονάνθρακες και κορεσμένους, οι τελευταίοι γνωστοί σε εμάς ως παραφίνες ή αλκάνια και κυκλοαλκάνια.

Το πετρέλαιο αποτελεί μία σημαντική πηγή ενέργειας και θερμότητας. Επομένως, η χρηστικότητά του στον οικιακό τομέα, αλλά και στο βιομηχανικό, είναι δεδομένη. Επιπλέον, καταλαμβάνει μια πολύ υψηλή θέση στην παγκόσμια οικονομία γενικότερα, καθώς χρησιμοποιείται σαν πρώτη ύλη για την κατασκευή τεράστιου αριθμού προïόντων και αγαθών (πετροχημικά), όπως πλαστικά, απορρυπαντικά, φάρμακα, εκρηκτικά, φιλμ, τεχνητές υφάνσιμες ύλες, καουτσούκ, άσφαλτος, και πολλά άλλα.

 

- ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ:

Η θέρμανση με το πετρέλαιο είναι ένας δοκιμασμένος και σίγουρος τρόπος θέρμανσης, χωρίς κίνδυνο ανάφλεξης, κλπ.
Το πετρέλαιο ζεσταίνει το χώρο μας ομοιόμορφα και με μεγαλύτερη διάρκεια, απλά με σωστή ρύθμιση του θερμοστάτη.
Με το τεράστιο δίκτυο διανομής πετρελαίου θέρμανσης που υπάρχει στη χώρα μας (πρατήρια), ο καταναλωτής το προμηθεύεται άμεσα στο χώρο του.
Με τη σημερινή, υπάρχουσα υποδομή των αστικών κέντρων επιτρέπεται η χρήση του πετρελαίου από όλους με την εγκατάσταση ενός λέβητα. Επίσης, ενδείκνυται σε περιοχές εκτός κάλυψης φυσικού αερίου.
Με την προγραμματισμένη / ετήσια και σωστή συντήρηση του καυστήρα επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, απο τον απλό ιδιώτη εώς και τους πιο μεγάλους οργανισμούς, η προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πιο άριστη συνεργασία.

Για να δείτε μια πιό λεπτομερή λίστα με κάποια απο τα έργα μας, ανατρέξτε στην σελίδα ενδεικτικών έργων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λεωφ. Κ. Καραμανλή 150
& Εμμ. Ροΐδη 5
54248 Θεσσαλονίκη
  • 2310 330594
  • 2310 312144
  • 2310 330596
FAX: 2310 330596

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Δευτέρα/Τετάρτη: 8:30 - 15:00
Τρ/Πεμ/Παρ: 9:00 - 14:00
17:30 - 21:00
Σάββατο: 9:00 - 14:00
Κυριακή: Κλειστά
Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης είναι στη διάθεση σας όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.