Ηλιοθερμικά Συστήματα

 

Ηλιακός Θερμοσίφωνας

 

Η εκμετάλλευση της ενέργειας που προέρχεται από τον ήλιο είναι πολύ διαδεδομένη στις χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια. Δε θα μπορούσαμε, λοιπόν, σε μία χώρα , όπως η δική μας, η οποία κατακλύζεται από ήλιο όλο το χρόνο να μην εκμεταλλευτούμε την ηλιακή ενέργεια.

Ένα από τα γνωστότερα ηλιοθερμικά συστήματα είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας. Ανεξαρτήτως από το είδος του θερμοσίφωνα (ανοικτού ή κλειστού κυκλώματος), πάντα αποτελείται από δύο βασικά μέρη :

  • το τμήμα συλλογής ( οι ηλιακοί συλλέκτες που απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία )
  • το τμήμα αποθήκευσης ( η δεξαμενή αποθήκευσης του νερού ).

Το κάθε τμήμα λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο. Το τμήμα συλλογής εκμεταλλεύεται την αρχή του φαινομένου του θερμοκηπίου, που αναπτύσσεται στους συλλέκτες ανάμεσα στη γυάλινη επικάλυψη και τη μαύρη απορροφητική επιφάνεια. Η ηλιακή ακτινοβολία πέφτει πάνω στη μαύρη πλάκα, παγιδεύεται εκεί σαν θερμική ενέργεια (ζέστη) και, στη συνέχεια, θερμαίνει το νερό που κυκλοφορεί σε σωληνώσεις πίσω από αυτή ή βρίσκονται ενσωματωμένες πάνω της.

Το τμήμα αποθήκευσης χρησιμοποιεί την αρχή του θερμοσιφώνου , το φυσικό φαινόμενο της ροής των ρευστών λόγω διαφοράς θερμοκρασίας. Με την αρχή αυτή κυκλοφορεί το νερό φυσικά, από το θερμότερο σημείο (συλλέκτες) προς το ψυχρότερο (δεξαμενή) μέχρι να αποκτήσουν παρόμοια θερμοκρασία. Αυτό επιτυγχάνεται χωρίς μηχανική βοήθεια (αντλίες, κυκλοφορητές, κλπ)

Η διάδοσή του στην Ελλάδα είναι αξιοσημείωτη. Ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά κάθε χρόνο χρησιμοποιούν ηλιακή συσκευή, εξοικονομώντας τεράστια χρηματικά ποσά από το λογαριασμό του ρεύματος.

Επιπλέον, η ηλιακή ενέργεια ανήκει στις καθαρότερες και αποδοτικότερες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας. Όντας φιλική προς το περιβάλλον, δεν εκπέμπει καυσαέρια και, έτσι, αποφεύγεται η μόλυνση της ατμόσφαιρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, απο τον απλό ιδιώτη εώς και τους πιο μεγάλους οργανισμούς, η προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πιο άριστη συνεργασία.

Για να δείτε μια πιό λεπτομερή λίστα με κάποια απο τα έργα μας, ανατρέξτε στην σελίδα ενδεικτικών έργων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λεωφ. Κ. Καραμανλή 150
& Εμμ. Ροΐδη 5
54248 Θεσσαλονίκη
  • 2310 330594
  • 2310 312144
  • 2310 330596
FAX: 2310 330596

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Δευτέρα/Τετάρτη: 8:30 - 15:00
Τρ/Πεμ/Παρ: 9:00 - 14:00
17:30 - 21:00
Σάββατο: 9:00 - 14:00
Κυριακή: Κλειστά
Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης είναι στη διάθεση σας όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.