Αντλίες Θερμότητας Θεσσαλονίκη

 

- ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ:

Αντλία θερμότητας ονομάζουμε το σύστημα που μεταφέρει ενέργεια από ένα χώρο χαμηλής θερμοκρασίας προς ένα χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας. Η αντλία θερμότητας λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν όλα τα ψυκτικά μηχανήματα. Αυτό σημαίνει πως παράγεται / αντλείται , δικαιολογώντας την ονομασία της «αντλία», θερμότητα λαμβάνοντας δωρεάν ενέργεια από το περιβάλλον. Χρησιμοποιείται, δηλαδή, η θερμοκρασία του αέρα (αντλία αέρα / νερού και αντλία αέρα / αέρα) είτε η θερμοκρασία του εδάφους (γεωθερμική αντλία) και όχι καίγοντας κάποιο ορυκτό καύσιμο.

Το συγκεκριμένο σύστημα θέρμανσης έχει μεγάλο κόστος αγοράς και εγκατάστασης. Παρ’ όλα αυτά, αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις μία συμφέρουσα και ιδανική λύση , καθώς έχουμε γρήγορη απόσβεση του αρχικού του κόστους λόγω της συνεχόμενης αύξησης των τιμών των υπόλοιπων, παραδοσιακών καυσίμων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κ.ά.). Να σημειωθεί πως, ανάλογα με το σύστημα θέρμανσης που θα συνδεθεί η αντλία θερμότητας, μπορεί να παραχθεί και ψύξη, εκτός από θέρμανση. Αυτό συνεπάγεται την ύπαρξη fan coil, ενδοδαπέδια θέρμανση, κτλ. Με μία επίσκεψη από τους έμπειρους μηχανικούς μας για εξέταση του χώρου σας, θα έχετε υπεύθυνα ολοκληρωτική εικόνα για την καταλληλότητα του θερμαντικού μέσου στο δικό σας σπίτι.

 

- ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ:

Η αντλία θερμότητας μας εξασφαλίζει μεγάλο συντελεστή απόδοσης θερμικής ενέργειας(COP/ Coefficient of Performance ) σε σχέση με την καταναλώμενη ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως 1 kw ρεύματος παράγει 4 kw θερμότητας.
Με κατάλληλη μελέτη, το σύστημα της αντλίας μπορεί να παράσχει δροσισμό για το καλοκαίρι, αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές κλιματιστικές μονάδες. Επιπλέον, μπορεί να συνδεθεί και με οποιοδήποτε ηλιοθερμικό σύστημα (ηλιακά panels, ηλιακό θερμοσίφωνα, κτλ) για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο ετήσιος έλεγχος και συντήρηση δεν κοστίζουν ακριβά και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διάρκεια και απόδοση του μηχανήματός μας.
Χωρίς εκπεμπόμενους ρύπους και καυσαέρια, έχουμε μια καθαρή μορφή ενέργειας που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, απο τον απλό ιδιώτη εώς και τους πιο μεγάλους οργανισμούς, η προσήλωση στην ποιότητα των υπηρεσιών μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την πιο άριστη συνεργασία.

Για να δείτε μια πιό λεπτομερή λίστα με κάποια απο τα έργα μας, ανατρέξτε στην σελίδα ενδεικτικών έργων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Λεωφ. Κ. Καραμανλή 150
& Εμμ. Ροΐδη 5
54248 Θεσσαλονίκη
  • 2310 330594
  • 2310 312144
  • 2310 330596
FAX: 2310 330596

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Δευτέρα/Τετάρτη: 8:30 - 15:00
Τρ/Πεμ/Παρ: 9:00 - 14:00
17:30 - 21:00
Σάββατο: 9:00 - 14:00
Κυριακή: Κλειστά
Το τμήμα τεχνικής υποστήριξης είναι στη διάθεση σας όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.